בקבוק יין פתוח שגוי מטלטל אותו ממקום למקום

בקייטרינג מסויים ראיתי שהביאו יין לא מבושל, ופתחו אותו, והיה על השולחן. בתום הסעודה המנקות הלא יהודיות לקחו את היין למטבח. מה דין היין האם הוא יין נסך? אסור לשתות?
המנהל שם רוצה לשמור את היין לסעודות הבאות.

תשובה:

שלום רב

כאשר הגוי מטלטל בקבוק יין פתוח, אף שאינו מוזג ממנו, לדעת השולחן ערוך היין אסור בהנאה, כמבואר בשו"ע יו"ד סי' קכד סעי' יז ובבן איש חי פ' בלק, ואילו למנהג האשכנזים היין מותר בשתייה במקום הפסד, כיון שלא מזג ממנו. לכן אין לשמור את היין לשמחות אחרות.

בהצלחה