צום ט׳ באב בהריון

האם אישה בשבוע החמישי להריונה צריכה לצום בט׳ באב? והאם יש מקום להקל כאשר חשה ברע?
בנוסף, מה עליה לשמור מבחינת עונות הוסת בשלושה חודשים הראשונים? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

באופן כללי מעוברות צמות בתשעה באב. אלא שאם יש הרגשה חריגה מעבר לתחושה רגילה של צום, כאב ראש חזק כאבי בטן בחילות וכדומה, יש להפסיק את הצום. בפרט השנה שהצום הוא נדחה, דינו קל יותר ואין להסס בענין.

לגבי דיני הוסתות, אשה שיש לה וסת קבוע [נדיר] חוששת לו שלושה חודשים ראשונים, אבל אם אין לה וסת קבוע, ברגע שעברו כל הוסתות מאז הראייה האחרונה, שוב טכנית אין למה לחשוש.

בהצלחה רבה וצום קל!