צום תשעה באב לילדה צעירה

בס"ד
שלום כבוד הרב
הבת שלי בת 12 ושלושה חודשים.bmi15.77 גובה 167ס"מ משקל 44ק"גאיך אני אמורה להתנהל איתי בצום באם תתלונן על קושי?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

נשמע שהיא בריאה אם כי קצת רזה לגובהה. אני מקווה שתופתעי והיא תצום בסדר גמור, חשובה מאוד הכנה טובה, כבר מהיום לשתות הרבה ולאכול חלבונים ופחמימות מורכבות בכמות מספיקה. הנוזלים לא נצברים בגוף בזמן קצר, דרושה הכנה של יומים שלושה. אם היא תרגיש רע באופן מיוחד [שחור בעינים, כאבי בטן חזקים וכדומה] היא יכולה לאכול, אבל אני מאמין שהיא תהיה בסדר. יש  לשהות במזגן ולנוח הרבה. תספקי לה גם תעסוקה, זה גם עוזר.

צום קל.