לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עד איזה שעה בחורה שמתעוררת מאוחר יכולה לקרוא קריאת שמע

שלום כבוד הרב! עד איזה שעה מותר להגיד קריאת שמע בשחרית? (בחופש אני מתעוררת מאוחר..)
תודה רבה:)

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין אישה פטורה מקריאת שמע משום שזו מוות עשה שהזמן גרמא. אולם כתב בשו"ע (ו"ח סי' ע' סעי' א') "ונכון ללמדם שיקבלו עליהן עול מלכות שמים" ובמשנה ברורה שם הביא בשם הב"ח שלכן הן חייבות לקרוא קריאת שמע מעיקר הדין.

אולם מאחר שחיוב זה הוא רק משום קבלת עול מלכות שמים, לכן אין להן חובה לקרוא דווקא בתוך זמן קריאת שמע, וכך כתב גם בערוך השולחן שם.

לעצם השאלה מתי זה סוף זמן קריאת שמע: בערך בשעה 9.17 (הזמן המאוחר יותר).

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. אז אני לא חייבת להגיד קריאת שמע? ואם אמרתי בבוקר ברכות השחר יצאתי ידי חובה או שאני צריכה להגיד עוד תפילה(מנחה,ערבית..) תודה:)

  2. לא הבנתי איך הגעת למסקנה הזו. כתבתי בפירוש שאישה חייבת לקרוא קריאת שמע, אלא שאינה חייבת לעמוד בזמן קריאת שמע.
    ראוי לכל אישה בפרט בחורה שיש לה זמן יותר מנשואה המטופלת בילדים, להתפלל תפילת שחרית ומנחה, ואם היא רוצה יכולה להתפלל גם ערבית.

  3. אז אני יכולה להגיד קריאת שמע גם בשתיים?(אם לא הספקתי) ומה בקשר לשמונה עשרה? עד איזה שעה אפשר להגיד שמונה עשרה של שחרית?