הקאות בחילות ומיגרנה בסוף הצום

שלום
בשנים האחרונות הצומות קשים עלי מאוד ,במהלך הצום אני מתחיל להרגיש ממש רע הדבר בא ליידי ביטוי בכאבי ראש חזקים ובבחילות .
עם סוף הצום אני מגיע למצב של הקאות וחולשה עד שאיני מסוגל לטעום דבר .
אינני יודע מה הגורם לכך אולם אני ממש חושש מההשלכות של הצום .
איך עלי לנהוג בצום תשעה באב .
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

ראה, ראשית יתכן שאתה לא מכין את עצמך נכון לצום. יש להרבות בשתייה כבר מרגע זה [שתייה מרובה בזמן קצר לא נשארת בגוף..], להרבות באכילת חלבונים ופחמימות מורכבות, הם מספקים שובע לזמן ארוך יותר. להמנע ממאמץ, להיות במזגן כל היום, ולמעט בשכיבה [מלבד הזמן בו כוונתך לישון]. שכיבה מרובה מביאה לבחילה. במקרה שהגעת חלילה למצבים שתיארת, רואה שחור בעינים, סחרחורות או כאבי ראש עזים, הקאות, אתה רשאי לשתות כדי להרגי שטוב יותר ואין צורך להמשיך לצום.

תרגיש טוב ויהי רצון שנזכה לגאולה השלימה!