קביעת המנהגים לילדים חורגים

אשה ספרדית עם ילדים גדולים שהתגרשה מבעל חילוני ונישאה לתמני כיצד ינהגו לגבי אכילת בשר
בימי המצרים

תשובה:

שלום רב

הילדים באופן עקרוני צריכים לנהוג כמנהגי אביהם הביולוגי, אבל כל עוד הם גרים בבית האב המאמץ שהוא תימני, במנהגים כעין אלו יש מקום להקל שינהגו כמנהג האב המאמץ כדי לשמור על שלימות המשפחה.

מקורות:

באופן עקרוני העוקר דירתו ממקום למקום ודעתו לחזור למקומו נוהג כחחומרי שני המקומות, ואף כאן לכאורה הוא כך, כיון שלא לעולם יגורו בבית האב המאמץ ובודאי ישתייכו שוב לקהילה ספרדית, אולם מנהגי בין המצרים הם בגדר מנהג ובמצב רגיש כל כך ניתן להקל בהם כדי ליצור אחידות ולכידות במשפחה.