מי חייב לשלם על פתיחת סתימה בצינור ביוב משותף

שלום לכבוד הרב.
אצלנו בבניין משותף ארעה סתימה בצנרת הביוב מה שגרם להצפת מי שופכין בביתי, עלות תיקון התקלה הסתכמה בסכום של 300 ש"ח, שאמור להתחלק בין ארבעת הדירים שמשתמשים בצינור זה, אלא שהדיירים האחרים אינם בעלי הדירה אלא שוכרים. האם עלי לגבות את ההשתתפות מהשוכרים או מהמשכירים.
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

עליך לגבות מהמשכירים.

מקורות:

עיין כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם מדובר בצינור הקבוע בתוך עמוד או קיר חיצוני, הוועד חייב לתקן. למעט אם נהוג בבניין שלכם או שיש החלטה שכל עמודה מתקנת לעצמה. עיין בתשובה כאן.