היריון לפני הנישואין – חשש ממזרות ?

שלום לכבוד הרב,
אני בעז"ה זכיתי לחזור בתשובה.
הוריי נשאו כדת וכדין, אך לפי חישוב שלי, נראה כי אני נולדתי כשבעה חודשים לאחר החתונה.
איני בקיא בהלכות, לכן רציתי לשאול האם הדבר אומר שאולי אני ממזר? האם ניתן לבדוק את זה? האם ניתן לסמוך על עדות ההורים?
אם האם נכנסה להריון לפני החתונה זה אומר שבנה זה הינו ממזר?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול להרגע. אתה כשר לגמרי.

אני מבין שאמא שלך הרתה לפני הנישואין. וכלל הנראה אמרה שאביך הוא האב, ולכן נרשם כך בתעודת הזהות. כך הוא ההלכה שאשה פנויה שהרתה ואומרת לכשר נבעלתי היא נאמנת והבן כשר לחלוטין. נוסף, גם הוחזקת משך שנים כבנו של אדם כשר – אביך.

וגם אם האמא לא היתה אומרת דבר, אין דינך כשתוקי שאסור לקהל, משום שהיום בכל מקום בארץ יש תרי רובי כשרים כפי שכתב בחזו"א אבה"ע סי' א'. וכמו שמשמע בגמרא בכתובות טו,א שרק באופן שיש דלתות מדינה נעולות אין תרי רובי. מה שכמעט שלא שייך היום. ואם יש תרי רובי כשרים, הילד כשר גם בלי טענת "ברי" של האמא כמבואר בסוגיא שם לגבי תינוקת שנאנסה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב ותודה רבה על התשובה המהירה.
    ציינת שאבי הוא אדם כשר. עליי לציין שהוא אינו שומר תורה ומצוות.
    האם זה משפיע?
    תודה רבה!