אדם שהחליף מדבקות מחיר במכולת בזדון

אחד החליף מדבקות במכולת בזדון (מדבקות מחיר) נגרם נזק למכולת ובעל המכולת דורש פיצוי מהמחליף אם מי הדין?

שאלה נוספת. בהגרלה זכה אדם ,במעטפה שפתח נמצאו פתקים על שם אדם אחר שהיה צריך לזכות אם מי הדין?

תשובה:

אם בעל המכולת אכן ידע שהמדבקות הוחלפו בזדון הוא לא היה חייב לתת את המוצר היקר בזול, אף לא לפי החוק (עיין כאן).
גם אם בעל המכולת טעה ונתן במחיר הזול, או ששכח למי נתן בזול, אין זה אלא גרמא ופטור מדיני אדם וחייב בדיני שמים.

את השאלה הנוספת לא הבנתי.