עירוב חצרות במגורים יחד עם גוים

שלום רב
בקומה שבה אנו גרים יש דירות של יהודים וגוים ומהם יש זקן אחד וחולה. ורוצים לעשות עירוב כדי להביא לו כל מה שצריך לו בשבת.
איך לעשותו? האם שייך אם יש גוים שגרים איתנו בקומה? ואם יש מחללים שבת?
תודה.

תשובה:

שלום רב

כדי לבצע את העירוב חצרות יש לשכור מהגוי ומהמחללי שבת את רשותם [לא צריך שכירות גמורה, די בכך שנותנים להם פרוטה ואומרים להם שזה ניתן כדי שיחשב לענין העירוב חצרות שיש לך זכות בביתם] ובאופן זה יוכלו השומרי מצוות שם להשתתף בפת שתהיה מונחת באחד הבתים בתורת עירוב חצרות. לא די לעשות זאת עם בני אותה קומה ושי לעשות זאת עם כל בעלי הדירות בבנין שהרי כולם שותפים בחדר המדרגות.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שפב.