רחיצה במים קרים בתשעה באב שחל בשבת

האם במקלחת (במים קרים) בשבת שחלה בערב תשעה באב יש משום הכנה משבת לחול?

תשובה:

שלום רב,

דווקא מצד איסור הכנה אני לא מוצא סיבה שיהיה אסור. אבל יכול להיות בעיות נוספות, מצד המקלחת עצמה למרות שהיא עם מים קרים, איסור רחיצה במים קרים בתשעה באב. אמנם בשבת לא נוהגים אבלות, אבל הרחיצה עצמה אסורה, ראה משנה ברורה סי' תקנד ס"ק לט.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אכן. כי הוא מדבר על רחיצת ידיו בלבד. ומתיר בצונן משום שאם נאסור רחיצת ידיו בצונן נמצא שזה אבלות בפרהסיא. אולם רחיצת כל גופו (אפילו בצונן) בשבת שהוא דבר שאנשים לא עושים, ואם נמנע מכך, אין כל חשש שיאמרו שזה משום האבלות, יהיה אסור גם בשבת.

  2. בשבת נמצאים במזגן, אפשר להתגבר למען האבלות על חורבן בית אלוקינו! כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה!