חפיפת פאה נכרית בתשעת הימים

שבוע טוב כבוד הרב
אני ספרית.. ואני רוצה לדעת אם מותר לי מחר לספר פאה שזה בתוך תשעת הימים? ואם אותה אשה שלא מחמירה או שמחמירה רק על השבוע שחל בו מה הדין?תתודה ושבוע טוב!

תשובה:

שלום רב

אני מניח שכאשר מספרים פאה גם חופפים אותה, וזה אסור כמו כל כיבוס בגד שאסור בימים אלו, ופעולה זו אסורה גם כאשר בעל הבגד הוא ספרדי או שלא משתמשים בו עד לאחר תשעה באב. חכמים אסרו את עצם הכיבוס. כן דעת הגרי"ש אלישיב והגר"ש וואזנר. יש שציינו בשם הגר"מ פיינשטיין שכיבוס פאה נכרית אינו בכלל האיסור אבל דומה שהמנהג ודאי כדעה הראשונה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה במקום שבעל הבגד מבני ספרד מותר אף לבן אשכנז לכבס לו בתשעת הימים פרט לשבוע שחל בו ט"ב, שכן כתב המשנ"ב סי' תקנ"א סקמ"ג לענין כיבוס בגדי עכו"מ שאינו אסור אלא בשבוע שחל בו ובזה לא נהגו להחמיר מר"ח, וה"נ לנד"ד. ובעיקר דין חפיפת פאה ותיקונה ראיתי משם הגרח"פ שיינברג להתיר, וכן מתיר בנטעי גבריאל משום דדמי לתכשיטי אשה.