שומר חינם שנפל במסלול הליכה במים

שלום וברכה!
רציתי לשאול נתתי לחבר לשמור לי על הפלאפון והיינו במסלול הליכה בצפון עם מים והוא החליק שם והטלפון שלי נהרס האם הוא צריך לשלם את הנזק?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם נתת לו לשמור על דעת שהוא יעבור במסלול יחד עם מכשיר הטלפון, הרי הוא פטור. אם לא הייתה כוונה כזאת הרי הוא חייב.

מקורות:

נתקל אינו נחשב לפשיעה ושומר חינם פטור, עיין שו"ע חו"מ סי' דש סעיף א, כל שכן כאשר הולכים במים ולא ניתן לראות היטב את המכשולים שבדרך. אבל, כמובן, שאסור לשומר לעבור במים, אם קיבל על עצמו לשמור מבלי לעבור במים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נראה לי שמים הם יותר ממקום מדרון, כיון שלא רואים את האבנים והמכשולות שבתוך המים. ופשוט ואין צורך בראיה.