לידה בשבת

שלום כבוד הרב רציתי לשאול לגבי אשה בהריון שיש לה צירים משמעותיים בשביל לידה בשבת מה מותר לעשות ומה לא ? שאלתי היא לגבי נסיעה בשבת את מי מותר לקחת ולגבי האם מותר להתקשר בשבת להזמין אמבולנס? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ברגע שאשה מרגישה צורך לנסוע לבית חולים מחשש שהיא מתקרבת ללידה [צירים משמעותיים, או ירידת מים], ברור שיש לחלל את השבת בכל הנדרש. על אופן הנסיעה סדר הקדימה הוא כך: 1. נהג גוי, מתחנת מוניות שמעסיקה ערבים או אמבולנס המופעל על ידי גוי מצוי מאוד במקומות שיש ריכוזים חרדיים. 2. נסיעה ברכב הפרטי שאינו צריך לחזור. 3. אמבולנס. 4. מונית. כאשר הנסיעה היא ברכב פרטי, הנסיעה מתבצעת כרגיל, לגבי החנייה וכיבוי המנוע, יש להשתדל  לבקש מגוי לעשות זאת, השארת רכב מופעל מהווה סכנה לסביבה. מותר לבעל ולתומכת לידה לנסוע עם האשה לבית החולים, כיון שהדבר מיישב את דעתה ונצרך להצלחת הלידה. פרטים נוספים ראה כאן כמה תשובות בענין.

בשורות טובות!