גזיזת ציפורניים ביום חמישי

שלום לכבוד הרב שליט"א,
שמעתי הרצאה בנושא של הציפורניים והרב אמר שהציפורניים גדלים ביום השלישי לגזיזתם. אם אני גזוז אותם ביום חמישי האם לפי דברי הרב ההוא הציפורניים יגדלו ביום שבת או ביום ראשון. ואם תשובתו של הרב הוא יום שבת האם אותו אדם מחלל שבת בצורה כל שהיא.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אכן נהגו שלא לגזור ציפורניים ביום חמישי, כיון שתחילת גדילתן יהיה בשבת, לא מדובר בחילול שבת שהרי אין כאן כל עשייה, אלא זילזול בכבודה. ראה משנה ברורה בסי' רס ס"ק ו.