שתייה מכוס ששתו בה אחרים

שלום וברכה!
לאחרונה מאז חזרתי בתשובה ניתקלתי בתופעה של לחיצות ידיים.
אם זה בבית כנסת אחרי תפילות אם זה במפגש קבוצתי.
לשאלתי.
מה הגישה המקובלת במצבים אלו שאני מסרב ללחיצת ידיים.
האם בשמיים כועסים שגרמתי להלבנת פנים לצד השני ?
בנוסף אני לא אוהב לשתות בכוסות יין של אחרים! הכוונה שמעבירים אחד לשני?

האם מותר לי להיות איסטניס?
לא בשביל לפגוע באחרים… פשוט לא אוהב לחיצות ידיים.
אלוקים שמייח בזה? או שאני צריך לרצות את החברה?

תשובה:

שלום רב,

לגבי תופעת הלחיצת ידים, אני לא מרגיש שזה דווקא בבית כנסת. אבל אם זה מפריע לך נהג כרצונך, רק תמיד כדאי להשתדל לא להחריג את עצמך מהציבור, זה לא אסור. זה פשוט לא מומלץ.

לגבי שתיית יין מכוסות שאחרים שתו. אתה יכול לומר שאתה אינטניס, אתה בחברה טובה. בגמרא מופיע שרב יוסף האמרוא גם הוא היה אינטניס. וגם אני הקטן, כזה ולא שותה מכוס ששתו בה אחרים…

הצטרף לדיון

תגובה 1