ספר תורה שנמצא פסול באמצע הקריאה

שלום לכבד הרבנים
רציתי לדעת מה עושים אם יש דיבוק באותיות בס"ת
ואם יש חילוק בין שבת ליום חול (כאשר אין מי שיודע לתקן זאת ביום חול)
יישר כח

תשובה:

שלום רב

בענין דיבוק אותיות בספר תורה צריך מומחיות רבה, יש הבדל בין אם הדיבוק יצר שינוי בצורת האות לבין אם לאו, ואם הדיבוק הוא באמצע האות או בסופה, או שמא רק בתגים, ראה בהרחבה רבה בענין זה בס' פסקי תשובות בסי' קמג אות יג, בכל אופן אין הבדל בין שבת ליום חול, וכאשר הספר נחשב פסול יש לגוללו ולהוציא ספר אחר במקומו.

בהצלחה