האם מותר לצאת למסעדה בתשעת הימים

יציאה למסעדה בתשעת הימים האם יש איסור?

תשובה:

שלום רב,

אין איסור לצאת למסעדה בתשעת הימים. אולם אם זה למטרת בילוי וכד', עדיף לדחות אותו לאחר תשעה באב. בימים אלו אנו עסוקים באבלות, ומטעם זה אף ממעטים במשא ומתן, ולבטח יש למעט לגמרי בבילויים למיניהם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בנות פנימיה שכרגע בחופש ומחנכת הכיתה רוצה לאוספן ויודעת שהן תסכמנה לבוא רק למסעדה, ומצד שני, חשוב לתת להן קצת חיזוק רוחני כי הן יורדות רוחנית בחופש הארוך הזה,
    האם זה בסדר יהיה אם זה בתשעת הימים?