ציחצוח שיניים בשבת עם מברשת מניילון

שלום רב,
האם אפשר לנקות/לצחצח שיניים עם מברשת בשבת:
1- במברשת יבשה?
2- במברשת רטובה?
3- במברשת עם משחה?
יצוין שמדובר במברשת העשוי מניילון.
בכבוד רב
משה

תשובה:

בוקר טוב,

ציחצוח שיניים במברשת העשוי מניילון:

1. במברשת יבשה מותר, שהרי זה לא מוציא דם. (ואם יש חשש שזה יוציא דם, אסור).

2. במברשת רטובה גם אפשר, אין בזה סחיטה.

3. עם משחה אסור. ראה בספר שמירת שבת כהלכתה פרק יד הערה מט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בענין זה נחלקו הדעות, יש סוברים שיש בשימוש במברשת בפני עצמה חשש סחיטה כיון שהשערות צפופות והמים נסחטים מבין השערות, ר' באגרות משה או"ח ח"א סי' קי"ב ובארחות שבת פי"ז סכ"ט ובשש"כ פי"ד סעיף ל"ט. אמנם דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל בספרו יביע אומר חלק ד' סימנים כ"ז – ל' שאין בכך סחיטה כיון שזה ניילון, ולכן, מי שרגיל בכך ואין רגילות אצלו שיוצא לו דם בשעת הצחצוח מותר לו לצחצח במברשת עם משחה בשבת, ור' גם במילואים שבסוף הספר שהביא דעת המחמירים וכ' שלדעתו יש להקל בזה במקום שמצטער בלא זה.