חתימת חוזה בתשעת הימים

ב"ה
שלום כבוד הרב שליט"א
האם אסור/או מותר לחתום חוזה לרכישת דירה בימי בין המיצרים השואלים מבקשים מקורות אם אפשר תודה

תשובה:

שלום רב,

מותר לחתום חוזה בשלשת השבועות.

ראה בשו"ת אור לציון (ח"ג סי' כו שאלה א') שכתב שגם בתשעת הימים מותר. ומה שכתב בשו"ע שאסור הוא רק לבנות רק בית חתנות לבנו. ואע"פ שממעטים במשא ומתן כפי שנפסק שם. מ"מ רכישת דירה נחשבת לדבר האבד, שיש חשש שמא יהיו קונים אחרים, לכן מותר לחתום חוזה בימים אלו. אולם בשם החזו"א הביאו (אורחות רבינו ח"ב) שאמר שלא להתעסק עם רכישת דירה בימים אלו.

הצטרף לדיון

תגובה 1