האם יש עוד חיובים על בן נח מלבד ז' מצוות

שלום וברכה,
רציתי לדעת האם ישנם עוד איסורים לבני נח מלבד אלו המנויים בגמרא בסנהדרין דף נו,ב (ג' עבירות חמורות ואבר מן החי וברכת השם וכו')?

דבר שני, האם מלבד מצוות העמדת בתי דינים, יש לבני נח מצוות נוספות?

אני מדבר על מצוות ואיסורים שמופיעים בדברי הגמרא/ראשונים.
תודה רבה.

תשובה:

שבוע טוב,

רבינו נסים גאון בהקדמתו לפירושו בברכות כותב שבן נח מצווה גם כל כל המצוות השיכליות. אמנם היה מקום לעיין בזה מדוע איפוא אמרו חז"ל על דמא בן נתינה כיבד את אביו למרות שאינו מצווה, הרי מצוות כיבוד אב ואם הוא מצווה שיכלית. ואפשר שהמצווה השכלית היא לכבד את אביו ברמה מסויימת, אבל כפי שכיבדו דמה בן נתינה זה הרבה מעבר לרבה השכלית ואינו מצווה בה.

ראה עוד בהסכמת הנצי"ב לספר אהבת חסד של החפץ חיים:

"ואבאר יותר דבאמת כלל גמ"ח היא קיום העולם וכדכתיב עולם חסד יבנה והיא חובת האדם וזהו צורתו…ומש"ה גם אומות העולם מצווים על גמ"ח והא דלא מנה התנא בסנהדרין במצוות שאומות העולם חייבים מבואר שם דף נ"ח דקום ועשה לא קחשיב וכן הוא לשיטת הפוסקים דעכו"ם מצווה על פריה ורביה וכמו שכתבנו בהעמק שאלה סי' קס"ה אות ב' בס"ד ומשום הכי נתחייבו אנשי סדום כליה בשביל שלא החזיקו ידי עני ואביון והשחיתו צורת האדם".