כיבוי גפרור לאחר הדלקת נרות שבת

למנהג האשכנזים- האם מותר לכבות את הגפרור (או לחילופין להשתמש במצית) לאחר הדלקת נרות שבת? שמעתי שאין לכבות את הגפרור, אלא להניחו על המגש שייכבה מעצמו. כיוון שקיבלנו את השבת בהדלקת הנרות. אך לפי מה שידוע לי קבלת השבת למנהג האשכנזים הינה בברכה הנאמרת לאחר ההדלקה?…

תשובה:

שלום רב

נראה שיש כאן בילבול קטן עם יום טוב, בחג שמדליקים לעיתים לאחר השקיעה הדין אכן כך, כיון שהכיבוי אסור בחג, אולם בסתם הדלקת נרות, כיון שלא מקבלים שבת בהדלקה אלא בברכה שלאחריה [למנהג האשכנזים], אפשר לכבות את הגפרור.

בהצלחה