טומאת מת לכהן

בס"ד

שלום וברכה לרבנים האתר דין שליט"א,

עיין ש"ע יו"ד שע"ב בפתחי תשובה ס"ק ג' ד"ה "עם המת" ומש"כ שם לגבי כהנים ומת בבתים של רחוב מוקף בתים וכו'. אז השאלה פשוטה, רציתי לדעת אם בארץ כשבונים בתים, ובפרט בשכונות חרדיות אם חוששים לדברים אלו ובונים הבתים באופן שאם יגור כהן ויקרה שאחד ימות וכו' כמו שכתוב בפ"ת שהכהן יכול להכנס לביתו ולצאת וכו' ? או לא דואגים על זה וסתם בונים?

פה באמריקה אם קונים בתים הבנויים כבר לא שייך זה כי העכו"ם עשו בדרכם, ואע"פ כן יש הרבה רוח בין בית לבית ואולי לא שייך כל ענין אלה. ושמעתי שיש יהודים חרדים פה שמתייעצים לכל דבר אפילו לזה כאשר בונים בית, ואפילו שמעתי מפי רב חשוב פה בקהילה אחת באמריקה שהיה מעשה של סכנה משום שסגרו חלום ותינוק חלה מאוד במצב קשה וסכנת חיים והרב חקר ומצא שסגרו החלון ולא השאירו לפחות חר קטן וכן ציוה והציל החיים של התתינוק. אע"פ שזה לא קשור לנידון דידן הבאתי מאז שמדברים אנו על אופן של בנית בית ולהתייעץ עם רב מורה הלכה.

אשמח לשמוע מה עושים בארץ.

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

בארץ ישראל כידוע רוב הבתים הם רבי קומות ולא ניתן לפתור בהם את בעיית טומאת המת כפי שהציע הפתחי תשובה שם.