קניית בגדים בשלושת השבועות ובתשעת הימים

שלום כבוד הרב,

הורי הזמינו אותי לחו"ל (הם גרים שם) בתקופה של שלושת השבועות. יש לציין שהם הזמינו את הטיסה כדי שאנוח מתקופה לחוצה.. הורי תמיד לוקחים אותי לקניית בגדים. לי זה חוסך מאוד כי הורי משלמים על הכל והמצב הכלכלי שלי לא משהו. במידה ולא אלך איתם לקניות הם יפגעו מאוד ואף יכעסו.לא ניתן לבטל את הטיסה. מה לעשות?

שבת שלום

תשובה:

שלום רב,

במקרה כזה את יכולה לרכוש בגדים בשלשת השבועות. אבל לא ללבוש אותם עד לאחר תשעה באב. (אנו נוהגים לברך שהחינו רק בלבישת הבגדים ולא בזמן הרכישה, יש להקל יותר). ומאחר שיהיה לך הפסד אם לא תלכי איתם לקניות, גם בתשעת ימים מותר.

שבת שלום