לצאת לרשות הרבים עם ניילון על הנעליים בשבת בשלג

כבר הרבה זמן שאני דן בשאלה שמעסיקה אותי: האם מותר לצאת עם שקיות ע"ג הנעליים כדי להגן מפני השלג בשבת כשאין עירוב? היינו האם הוא חשוב כמלבוש כיון שכך דרך הרבה אנשים לעשות כשיש שלג (סמך לזה מדברי הר"ן ביומא שנעליים המשמשות רק ליו"כ יש להם דין נעליים ומותר לצאת בהם לרה"ר, אע"פ שבכל ימות השנה אין נועלים אותם)
אשמח לתשובתכם.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש להבחין: אם הניילון מיועד לשמור על הנעליים שלא ירטבו או יתלכלכו, הדבר אסור, כיון שהוא אינו מלבוש. אך אם המטרה היא שלא יחדרו מים וירטיבו את הרגליים, או למניעת קור, נראה שיש להקל.

מקורות:

ראה תוס' בשבת דף סד ובר"ן שם, ושו"ע סי' שא סעיף יג. יש שהחמירו בזה כאשר מדובר בשימוש לא מקובל, אבל נראה שכאשר יורד שלג מנהג מקובל או לשים על הנעליים שקיות ניילון, ובואי יש להקל בזה לדרכו של החזון איש שהתיר לכרוך מטפחת סביב השרוול, אף שלא נהוג כך לעשות ואינו מלבוש ממש, ראה ארחות רבינו ח"א שבת אות קמד.