אות חסירה בספר תורה

לכבוד הרבנים שלום רב.
ברצוני לשאול האם האות ואו שבמלה "שלום" שבפרשת פנחס מעכבת את הקריאה או לא?

תשובה:

שלום רב

תוספת אות או חיסור אות שאינה משנה את התיבה, כגון אותיות א' ה' ו' י' הבאות כחלק מהניקוד, נחלקו בה השו"ע והרמ"א בסי' קמג, לדעת השו"ע יש להוציא ספר אחר אולם הרמ"א מיקל וכך מנהג בני אשכנז כמבואר שם במשנה ברורה, אף שיש מעט מגדולי אשכנז שהחמירו בזה על פי סוד, כמובא בתשובות והנהגות ח"ב סי' צו. כמו כן נהגו להחמיר בזה בחסרון או יתור אותיות אלו כאשר חכמים דרשו הלכות מאופן הכתיבה הראוי, שכן באופן זה מצינו שהתורה הקפידה על אותה כתיבה מסוימת, וכן כתב בשו"ת רעק"א סי' עה, והובא להלכה בשבט הלוי ח"א סי' כה. במקרה שלך יש לדון שאולי זה נקרא שינוי בקריאה ובמשמעות. באופן כללי פחות מקפידים בדיעבד על חסירות ויתרות כיון שאנחנו לא בקיאים בכך כיום.

בהצלחה