תיקון חצות בבין המצרים בשנת השמיטה

שלום רב,
האם בתיקון חצות שנהוג לומר בחצות היום בביה"מ בשנת שמיטה- יש להגיד גם תיקון רחל או רק תיקון לאה?
תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום רב

על פי קבלה אומרים בשנת השמיטה בארץ ישראל רק תיקון לאה ולא תיקון רחל, אולם על פי הלכה אין לכך מקור, ולכן מי שרוצה לאומרו רשאי.

בהצלחה

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. גם על פי הקבלה אין כל חשש לומר תיקון רחל בצהרי היום, כיון שאין לזה דין של תיקון חצות ממש לגבי עליית העולמות וכו' אלא תקנת האריז"ל לזכר החורבן

  2. אני מניח שכוונתך לתיקון חצות אם עושים ביום, בלילה לא מניחים תפילין, לא שמעתי שנהגו כך, אבל אין איסור להניח תפילין אם תרצה.

  3. נראה לי שלא הובנתי היטב. בכל מהלך שנת השמיטה אומרים רק תיקון לאה ולא תיקון רחל. לא ביום ולא בלילה. אלא שבימי בין המצרים, כן אומרים תיקון רחל.

  4. אלא שבימי בין המצרים, כן אומרים תיקון רחל.
    תודה רבה
    אמנם ידוע לי כי הרב אליהו מני זיע"א פסק שלא לומר, וכן גם הרב מרדכי אליהו וכך מנהג ישיבת המקובלים בית אל