תביעת חברת ביטוח של רופא בגין רשלנות רפואית

לרב שלום,
רציתי לשאול נפגעתי ע"י רופא ברשלנות רפואית. ניסינו בהתחלה להגיע להסדר פיצוים אבל זה לא צלח, הרופא לא הסכים לזה ואמר לנו שהוא לא מסכים והפנה אותי לחברת הביטוח שלו לתביעה, כי מבחינתו הוא לא מוכן לשלם.
האם יהיה מותר לתבוע את חברת הביטוח בכללי בשל הרשלנות של הרופא?
והאם כשנקבל בוודאי סכום גבוה יותר זה בסדר
תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אתה יכול לתבוע את הביטוח. כל סכום שתקבל, אתה יכול לקחת, ללא בעיה.

מקורות:

לעניין חיוב בגין רשלנות רפואית על פי תורה עיין שו"ע יו"ד סי' שלו סעיף א. ועיין בקובץ עומקא דדינא ח"ג עמודים 50-68 אם בזמנינו הדין שונה. לעניין תביעת חברת ביטוח בבתי משפט עיין כאן. במקרה זה שהמבוטח מסכים שיתבעו את חברת הביטוח בודאי שיש לראות בתביעת חברת הביטוח כתנאי שבממון.