פדיון הבן בתשעה באב נדחה

פדיון הבן שחל יום ל"א בשבת ט' באב מתי עושים הפדיון? ומתי הסעודה?
נא גם עם מראי מקומות

תשובה:

שלום רב,

בכל מקרה לא עושים פדיון הבן בשבת כפי שנפסק בשו"ע (או"ח סי' שלט). וראה בנודע ביהודה (תניינא יו"ד סי' קפז) שפסק על פידיון הבן שהיה אמור לצאת ביום א' דראש השנה, שיש לדחותו למוצאי ראש השנה ולא לעשותו ביום צום גדליה סמוך לשקיעה והסעודה בלילה. אולם במקרה האמור, לא ניתן לעשות את הפדיון בליל תשעה באב פדיון הבן שחל בשבת שפודים במוצאי שבת.

ראיתי בספר אוצר הפדיון שהביא ששאל את הגרש"ז אוירבך זצ"ל, ואמר לו שאין חילוק בין ט' באב רגיל שעושים פדיון סמוך לשקיעה והסעודה בלילה, לבין תשעה באב נדחה שחל יום הפדיון בשבת שעושים גם ביום הצום בסמוך לשקיעה. וכך גם הביא בשם שו"ת האלף לך שלמה (או"ח סי' שמט).