עניית אמן באמצע התפילה / כיסוי ראש במקלחת

לכבוד הרב שלום
1)הרבה פעמים בתפילה אני באמצע קטע ואומרים קדיש האם מותר לי להמשיך בקטע וכשצריך לענות אמן לענות?
2)צריך לעמוד בזמן שאני מתפלל ויש קדיש?
3)מתי שאני הולך למקלחת חייבים להיות עם כיפה?

תשובה:

שלום רב

1. תלוי באיזה קטע אתה נמצא, אם אתה בפסוקי דזמרא מותר כך לעשות, אם אתה בברכות קריאת שמע, אסור לענות אמן באמצע הברכה, למעט אמן יהא שמיה רבה ואמן של דאמירן בעלמא, או פסוקי קדוש וברוך בקדושה ועניית ברכו. ראה בהרחבה בשו"ע ומשנה ברורה בסי' סו סעיף ג. אולם בין הפרקים מותר לענות. ראה משנה ברורה שם ס"ק כג.

2. רצוי אבל אין חובה, אם זה מפריע לך.

3. לא. מצות כיסוי הראש היא רק במקום שרגילים בכך, בים או בבריכה לא צריך כיסוי ראש, ובטח לא במקלחת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יתכן שיש מקום להקל, כמו בבריכת שחייה, אבל מבחינה חינוכית לא כדאי להקל להם, שידעו שהכיפה תמיד על הראש זה מאוד חשוב, ואם יפול יפול וירימו…