דיני שבוע שחל בו בשנה שתשעה באב נדחה ליום ראשון

למנהג הספרדים שאסור להסתפר משבוע שחל בו, האם הוא הדין גם השנה שהצום נדחה ליום א'? אני חשבתי שזה תלוי בנידון האם הצום נדחה מדין תשלומין או שנדחה מעיקר הדין, ולפי"ז אין שבוע שחל בו.
אשמח לתשובתו ולשמו של הרב, ייש"כ.
ועוד שאלה: ראיתי כמה פסקים, העיקרי שבהם בספר ילקו"י ששמיעת שירים אינה איסור מעיקר הדין, אשמח לפירוט בעניין הזה, כי אני נוהג לשמוע שירים חלק ניכר מהיממה.

תשובה:

שלום רב

לגבי דיני שבוע שחל בו תשעה באב השנה שיום תשעה באב חל בשבת והתענית נדחית ליום ראשון, נחלקו הדעות, ומנהג הספרדים להקל בזה, ראה כף החיים סי' תקנא ס"ק עח בשם הבן איש חי, ושו"ת יחווה דעת ח"ג סי' לט, אולם מנהג בני אשכנז להחמיר בזה כדעת המגן אברהם שם ס"ק לה [נפק"מ במי שמלאכתו מנגינה שהתירו לו לנגן עד שבוע שחל בו ועוד].

בנוגע למוזיקה בימי בין המצרים נהגו לאסור, פרטי הדינים בזה וגדריהם ראה כאן בהרחבה.

הרב ירוחם ארלנגר