טיסה לצרכי עבודה בין המצרים / טיסה בתשעה באב

שלום רב,

לבתי מתוכננת נסיעה מהעבודה לצורכי עבודה (לא טיול חד משמעית) .
היא אמורה לטוס בע"ה ב-12/7 שזה בשלושת השבועות לעבוד שבועיים בברוקלין.
וביום תשעה באב הזמינו לה טיסה להמשך לחברה אחרת במדינה אחרת בארה"ב,
האם מותר לטוס ? האם לבקש טיסה משעה מסוימת , אם יאשרו? מה הדין לגבי הצום ?

תשובה:

שלום רב

אם אפשר שלא לטוס בתשעה באב זה בהחלט עדיף, כפי שכתבנו כאן, הצום כמובן חל כרגיל והיא חייבת לצום עד סיומו [אני מבין שאין שאלה של הפרשי שעות, מדובר במדינות סמוכות]. כמו כן עדיף לטוס לאחר חצות היום שאז כבר מותר להסיח מעט את הדעת מאבלות החורבן. עצם הנסיעה בשלושת השבועות לצרכי עבודה – מותרת.