אמירה לגוי להפעיל את החשמל הביתי בשבת

מה הדין אם כבתה הפלטה בשבת או שהחשמל קפץ האם מותר להביא גוי ולרמוז לו שהאוכל קר או חשוך בבית

תשובה:

שלום רב

חשוב לדעת, שמלבד האיסור של אמירה לגוי בשבת יש גם איסור על הנאה ממעשה שבת של גוי שנעשה עבור היהודי. לכן, גם על ידי רמז אסור להביא גוי כזה, שהרי סוף סוף הפעולה נעשית לצורך היהודי. אולם, אם גורמים לו שידליק את האור לצרכו, וכגון שמציעים לבוא לאכול משהו בבית והוא כדי שיוכל לאכול מדליק את האור, ניתן לעשות זאת על ידי רמז, גם אם אגב זה מופעלת גם הפלטה החשמלית. אבל יש לשים לב שאכן זה יהיה רציני ולא שיבין מעצמו מה צריך לעשות ויעשה בשבילך ויעלם…