בישולי עכו"ם בבירה

האם בירה לבנה או שחורה דינה כקפה שאין בו משום
בישולי עכו"ם היות ובטל למים ? והאם יש לחשוש לבעיות כשרות אחרות ?

בברכת התורה !

תשובה:

שלום רב

אין איסור של בישולי עכו"ם בבירה, אולם אסור לשתות ממנה בחברת גוי או בחנותו.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א בסי' קיד סעי' א, ואף שהרמ"א שם צידד להקל לשתות יחד, הפרי חדש חולק והמנהג להחמיר בזה כיון שהרבה מכשולות באו משתייה משותפת כזו, ראה קובץ מבית לוי יו"ד בשם הגר"ש ואזנר. על מקור הדברים ראה תוס' עבודה זרה לא ב.