להתקין מדחס מזגן סמוך לחלון של השכן בבניין שיש מסתור למזגנים

שלום וברכה,
בשכונה שלנו חתומים בעלי הנכס על איסור שינוי חזות פני השכונה.

בכל הדירות בשכונה, הכין הקבלן מראש תשתית מיזוג אוויר בה ממוקם מדחס המזגן ב"מסתור כביסה".
פה ושם ניתן לראות דייר אשר התקין מזגן במרפסת שלו, אך סך הכל רוב הדיירים מקפידים להתקין את המזגנים במקום במיועד לכך ב"מסתור הכביסה".

לאחרונה, אחד הדיירים החליט לשפץ את דירתו ולהוציא את המדחסים מחוץ למסתור הכביסה במרחק של פחות ממטר מחלון חדר השינה שלי.
עוד לפני שהמזגן חובר, הפצרתי בשכן שלא יתקין את המזגן כל כך קרוב לחלון שלי, היות והרעש של המזגן יפריע את מנוחתי.
השכן יכל היה להתקין את המזגנים במרפסת שלו ובכך לא להטריד אותי, אך בחר בכל זאת להוציא את שני המזגנים ליד חלון חדר השינה שלי בתואנה שאלו מזגנים "שקטים" שלא יפריעו, ובמידת הצורך יבנה תוספת של "קיר אקוסטי" למניעת הרעש.

איני מעוניין להכניס ראשי ל"מיטה חולה" ומעוניין להתעקש ולדרוש להסיר את מפגעי הרעש לאלתר.

אבקש לדעת האם על פי ההלכה מותר לי להתעקש מול השכן שיסיר את המזגנים?
או שמא, זכותו לעשות ככל שירצה בקיר החיצוני של דירתו?

תודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הנך רשאי למנוע ממנו מלהתקין את המזגנים, מאחר שהבניין תוכנן מלכתחילה שהמדחסים יהיו במסתור.

מקורות:

בעיקרון, הקירות החיצוניים הם משותפים ויש צורך להסכמת השכנים לכל שינוי המפריע או פוגע ביופי של הבניין. הנוהג להתקין מזגנים אינו אלא מחמת שהצורך גובר על ההפרעה, אבל במקומות שהבניין תוכנן עם מסתור למזגנים, ברור שניתן לעכב להתקין מזגנים מחוץ למקום המיועד.