תספורת ואכילת בשר בשלושת השבועות

שלום וברכה,
האם מותר להסתפר ולהתגלח אחרי י"ז בתמוז בתקופת בין המצרים? ומה הדין לגבי אכילת בשר?

תשובה:

שלום רב

למנהג בני אשכנז אסור להסתפר ולהתגלח בכל שלושת השבועות, אולם מנהג בני ספרד להקל בזה עד שבוע שחל בו תשעה באב. בשר מותר לכל הדעות לאכול עד ראש חודש אב, למנהג אשכנזים מראש חודש הדבר אסור, ולמנהג בני ספרד אף איסור זה נוהג רק בשבוע שחל בו תשעה באב.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הערה במחילה.
    כתבתם שבשר נוהג לספרדים רק השבוע שחל בו,
    אא"כ לא הבנתי נכון,
    שכן המנהג גם אצל הספקשים להימנע מאכילת בשר כבר מראש חודש אב,