כבוד תלמידי חכמים

שלום הרב,

קודם כל אני רוצה לומר שאני מצטער מראש כי כואב לי מה שעשיתי.
יום אחד בעבודה שלי, דברנו עם אחד החברים לחדר ואז איכשהו שאלנו אותו מי הרב שלו שהוא מתעייץ איתו וכו'.
אז הוא אמר שם של רב, שאף אחד לא הכיר ואז פתחתי באינטרנט ורשמתי את השם של הרב והיה שם תגובה שמישהו פעם בא לבקש את הצעתו ובקיצור היא לא הצליחה. אני זוכר שאמרתי משהו כמו שאני בעצמי לא מכיר אותו ואני רק מקריא מה שכתוב וכו' . אני לא יודע אם זה היה נשמע או שאולי כן שזלזלתי בו כי אני זוכר שגם צחקתי קצת בגלל התגובה שהקראתי אבל אני לא בטוח. יכול להיות שהקראתי עוד משהו .(אני לא זוכר בדיוק את כל מה שהיה. אני לא זוכר זה היה לפני כחודשים אולי יותר. אבל אני לא רוצה חלילה שיצא שביזתי ת"ח… היה נראה שהנוכחים בחדר לא הכירו אותו כלל.. האם יש לי מחילה ומה אני צריך לעשות.
אם צריך אכתוב לרב את שם הרב..

מצטער מראש

תשובה:

שלום רב

כמו כל חטא, ברגע שאתה מתחרט בלב שלם על העבר ומקבל לעתיד לכבד תלמידי חכמים כראוי, זו תשובה אמיתית ובודאי יתכפר לך. אין טעם כרגע לעורר את הדבר אצל השומעים שבטח שכחו וגם אין טעם לפנות בענין הזה לרב, פשוט לעשות השתדלות בכבוד תלמידי חכמים. עצם התגובה שהקראת היא שטות מוחלטת… רב הוא לא אלוקים… בהחלט הוא עשוי לשגות, ולא כל ברכה מתקיימת באופן מידי, אלא שבאופן כללי, אדם שיש לו דעת תורה זוכה לכוין בדרך כלל לאמת וברכותיו ותפילותיו עושים רושם רב בשמים יותר משל שאר בני אדם.

בהצלחה תמיד.