שריפת הפרשת חלה בתנור

לאחר שהפרשתי חלה ועטפתי בנייר אלומיניום הנחתי על תחתית התנור (מקום שלא מניחים שם אוכל/תבניות) והדלקתי את התנור (ריק מאוכל) ולאחר דקות הוצאתי את החלה והנה הבצק באפייה תפח מחוץ לאלומיניום ובא במגע עם תחתית התנור, האם יש בעיה לאפות בתנור?

תשובה:

שלום רב

יש לנקות את התנור היטב, ולאחר מכן להפעילו על חומו המירבי כחצי שעה והוא כשר. רצוי לעשות זאת 24 שעות לאחר השימוש האחרון. באופן כללי מומלץ שלא לעשות כך, אלא בנייר כסף סגור על מקור אש גלוי כמו הגז, או בתוך קופסת שימורים ריקה שאח"כ  מושלכת לאשפה.

מקורות:

ראה עוד מה שכתבנו בענין זה כאן ובתגובות.