קניות בשלושת השבועות לצורך חתונה

שלום רב. לגבי שלושת השבועות. מה מותר ומה אסור לגבי קניית דברים חדשים. וממתי?
השאלה היא לגבי בגדים חדשים לחתונה שמתקיימת לאחר שלושת השבועות. וכן רהיטים ומוצרי חשמל חדשים לדירה.
וכן לגבי מתנה לשדכנית.
נשמח למקורות.
תודה וכל טוב.

תשובה:

שלום רב

כיון שמדובר בבגדים חדשים המיועדים לאחר בין המצרים, ומנהגנו לברך ברכת שהחיינו בשעת הלבישה ולא בשעת הקנייה תוכלו לקנות את כל הנצרך עד ראש חודש אב. כמו כן מותר לקנות מתנה לשדכנית. מראש חודש אב יש להחמיר בכל אלו, אלא אם כן הדבר כרוך בהפסד, כגון שיש מבצע מיוחד או החתונה סמוכה מאוד ואי אפשר להספיק לקנות דברים נחוצים ממש.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תקנא סעי' יז, ובמשנה ברורה שם בסעיף ג.