הפטרה בשנים מקרא ואחד תרגום

האם אשכנזי שלא יודע את טעמי ההפטרה חייב לקרוא הפטרה בשמו"ת פעם אחת?

תשובה:

שלום רב

שנים מקרא ואחד תרגום עושים רק על פרשיות התורה ולא על ההפטרה, את ההפטרה שומעים בשבת בבית הכנסת ואין צורך מעבר לכך לקרוא אותה שוב.

שבת שלום!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המנהג הזה אינו קשור למצות שנים מקרא, אלא רק מחמת הספק שמא יקראוהו לעלות למפטיר, ולכן למנהגינו שבלאו הכי הבעל קורא הוא שאומר את ההפטרה, לא נהגו בכך.