הורדת גבות כדי למנוע מריבות

אני בן.האם מותר לי להוריד גבות במקרה שזה יצור מריבות עם אמי?מדובר במקרה שאמי יוצרת לי לפעמים הרבה קשיים בעניני דת ואני יודע שחכמים הקלו במקום צער.האם כאן אפשר להחשיב זאת כצער ולהקל?וגם בשביל להשיג משרה מותר אז בשביל שלום שבשבילו ניתן גם לשקר לא כל שכן?

תשובה:

שלום רב

יתכן שאפשר להקל במצב שלך. אבל אני לא בטוח שזהו הפתרון… אני חושב שעליכם להגיע באיזו שעה רגועה ושמחה להדברות כנה מלב אל לב, שבה אתה מסביר מה חשוב לך בחיים, ועד כמה אתה מרגיש מאושר בדרכך החדשה, ומדובר במשהו ערכי עמוק ולא בשגעון חולף וכו' וכו', וכמה אתה מעריך את זה שמכבדים את רצונותיך והשקפותיך ואתה מודה על כך, ומבקש סיוע בהמשך הדרך…. אין טעם להתקל על כל צעד ושעל ולחפש במה אפשר להקל, עדיף שהדברים יובנו, יובן שהכל מגיע ממקום עמוק, ואני מקווה שיכבדו את זה.

בהצלחה רבה ובהערכה עמוקה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אמא שלי השנה זרמה איתי בהרבה דברים.
    כמו שאני לא רואה טלויזיה או שוטף ידים אחרי נגיעה בנעלים וכו' ואפילו לא רבה איתי אמרתי לה שאני לא הולך לבריכה מעורבת.
    אבל אם אתקדם יותר מדי מהר זה יכול להרוס אז האם אפשר להקל?