שמירה על מנהגים

מובא בטור בשם ספר היכלות עניין נשיאת גופו כלפי מעלה בקדוש קדוש, ומופיע בשלה"ק גם בברוך וימלוך.
האם ישנו מקור למנהג העולם להטות גופו ב 'וקרא זה אל זה' כמו בעושה שלום?

תשובה:

לא מצאתי מקור לזה. אבל אכן כך נוהגים כולם להטות את גופם כשאומרים וקרא זה אל זה ואמר.

בהקשר לזה אולי כדאי לציין לדבריו הנפלאים של החתם סופר (או"ח סוף סי' נא) על מנהגי ישראל:

ידענא פאר רום מכ"ת שלא ילעג עוד על מנהגי ישראל שנעלם טעמם ממנו כי ממקור מים חיים הם נובעים, ורגיל אני לומר כל המפקפק על נימוסי' ומנהגנו צריך בדיקה אחריו כי מי שתורתו אומנתו ויראת ה' חתולתו ובילדי נכרים לא יספיק לא יתן לחטוא את בשרו, ויפה כ' פר"מ על שכנגדו שהביא מכתבי האר"י וכ' עליו פר"מ עם נעלמים לא אבוא יפה דיבר, וכן אני אומר כל המערב דברי קבלה עם ההלכות הפסוקות חייב משום זורע כלאים פן תוקדש המלאה הזרע אשר תזרע, ולעומת זה המערב ספרי הגיון עם דברי תורה עובר על חורש שור וחמור יחדיו ואם הוא מנהיג ישראל מנהיג בכלאים".