האם לגבר אסור לשמר את המראה שלו?

שלום רבינו!
אשמח לקבל הסבר מדויק מה עניין / בעייה לגבר להתייפות.
התורה כולה נמשלה למים וטהרה. וכל תכלית הבריאה זה שלמות וכמובן גם היופי משחק בתהליך הזה.
האם באמת אסור לגבר לטשטש בעיות ומומים שמטרידים אותו ?
( למשל ללקט שערות לבנות בראשו, הסרת שיער, צביעת שיער, עגילים, טיפולי פנים)
האם באמת הדברים שהוזכרו בהכרח תיקוני נשים בלבד?
לגבר אסור להיות יפה?
או לשמר את יופיו? ( זקנה, עייפות , קמטים )
מה רע בלהיות יפה?
ומי החליט שזה לא משפיע טוב על עבודת השם ומרחיב דעתו של האדם?
( דירה נאה אישה נאה כלים נאים מרחיבים דעתו של האדם) אז בטח לבטח גופו של האדם קודם להכול נרתיק לנשמה הקדושה.
אז למה יש איסור לגבר לא ילבש?

תשובה:

שלום רב

מותר לגבר להתיפות ולטפח את עצמו באופן המקובל אצל גבר, תספורת בגדים נאים ומכובדים וכדומה, אולם אסור לו לעסוק בסוגי ההתייפות הנהוגים אצל נשים בדוקא, כמו איפור ותכשיטים. אין ספק שבריאות הגוף וכבודו מועילים בעבודת ה', וגם בדברי חז"ל מצינו שאמרו "מאני מכבדותיה" כלומר כבודו של האדם ובעצם גם הנהגותיו מונעות בין השאר על ידי מראהו וטיפוחו החיצוני. ידוע שכך היה דרכה של ישיבת סלבודקא בליטא שהיתה ספינת הדגל של עולם הישיבות לפני השואה, לטפח את המראה החיצוני באופן מכובד ונאה שובכך לייקר את מעמדו של התלמיד חכם בעיני עצמו ובעיני הבריות.

בהצלחה