הזמין פרסום וההפצה לא בוצעה כפי שסוכם

הזמנתי פירסום בעיתון בנתניה כשהם התחייבו לי להפצה בתיבות דואר 10,000 עותקים.
לאחר שהפירסום יצא ולא קיבלנו שום פניות, פנינו לעיתון ושאלנו האם ההפצה בוצעה ב-10,000 עותקים בתיבות הדואר?
ואז התברר שהם חילקו רק חצי בתיבות דואר ואת השאר שמו בכמה מקומות.
אנחנו לא היינו מזמינים את הפירסום אם היינו יודעים שזה צורת החלוקה שלהם.
האם זה נקרא מקח טעות ואם כן, האם אנחנו חייבים לשלם על כך.

אודה לכם מאד על קבלת תשובה

תודה רבה

‫בברכה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש לכם טענה שההזמנה לא בוצעה כפי שהחברה התחייבה.

עליכם לשלם להם חלק יחסי בהתאם לדפי הפרסום שחולקו בתיבות הדואר. ועל אלו שלא חולקו, אם בסופו של דבר לא נהניתם מהפרסום כלל, אינכם חייבים לשלם, ואם נהניתם חלקית, עליכם לשלם לפי שווי הפצה כזאת.

מקורות:

לעניין החלק שחולק בתיבות הדואר, הרי זה כקבלן שעשה חצי עבודה, שידו על התחתונה, עיין שו"ע חו"מ סי' שלג סעיף. תביעה להשלמת העבודה או לניכוי עלות השלמת העבודה, לא שייכת במקרה זה לאחר שעבר זמן.

לעניין החלק שהונח במקומות אחרים, הרי זה דומה ליורד שלא ברשות, שמשלמים לו רק אם יש שבח, עיין שו"ע חו"מ סי' שעה. במקרה שיש שבח, לא די בתשלום הוצאות בלבד, כיון שמקרה זה דומה לשדה העשויה ליטע. ואינו דומה לאומן ששינה (סי' שו סעיף ג) מאחר והעבודה לא בוצעה בחומר גלם של המזמין.