איך עוזבים את האינטרנט???

לרב שלום וברכה יש לנו בבית מחשב שאני לצערי הכנסתי אותו בזמנו לצורך פרנסה כדי להיות בקשר טוב עם בני הבית כאשר אני נמא רחוק מהבית בחול שם אני עובד אך לצערי הרב אישתה התחברה למחשב ולא יכולה לעזוב בכל רגע פנוי במקום שאנו נשוחח קצת אחר יום עמוס אישתי פשוט עסוקה עם כל מיני תוכניות וסדרות עד אשר לי כבר נמאס לשהות בבית ורק לפני שינה מתוך עינים עצמות היא קצת משוחחת ואז נרדמת רצוני לדעת מה ניתן לעשות כדי שאני יכול לשכנע אותה לזרוק מהבית אותו אני מרגיש כאילו כי. היתה מוכנה להפרד אף מימני ורק לא מהטמא הזה ואף פעם לקחתי אותה לרב משה צדקה שישוחח בעקיפין על זה בעילה של נתינת ברכה אבל כמעט לא עזר דבר אנה הרב עזור לי לדעת מה לעשות יש לציין שיש לי 5 ילדים ואני אברך עד שהתחלתי להתעסק בשליטה ,בחול מעט מאוד יורינו הרב לדעת מה לעשות

תשובה:

שלום רב

המציאות שאתה מתאר אכן עגומה מאוד, המחשב עם האינטרנט זה דבר ממכר מאוד ועלול לגרום להרס של ממש, לנפש ולמשפחה כולה. הייתי מציע לך לשוחח איתה על כך בצורה נעימה, לומר לה כמה היא חשובה לך וכמה הנזק עלול להיות נורא, ובמקביל מומלץ מאוד להשיג את החוברת והדיסק של הרב צביאלי בן צור שעשה על זה עבודה נפלאה, והוא בהחלט משכנע בענין הזה לעזוב את המחשב, כדאי שהיא תקרא את דבריו.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מנסיון –
    גם הרב קובי לוי וסדרת ספריו מאוד עוזרת (יש שם טלפון שלו ליעוץ אישי -עונה תמיד!)
    ובעיקר לדבר על הסבל הנפשי והגשמי פה בעולם הזה
    המכורים הכבדים לא ממש יקשיבו לעולם הבא אלא אם כן זה בא מצד עצמם יותר.