איך לשום שווי אופניים שאבדו?

שלום,

חבר של בני בן ה-9 שאל מבני זוג אופני ילדים. הוא נסע איתם לאיזור בו אספו ילדים קרשים לל"ג בעומר. בין השאר, הילדים "אספו" קרשים שכנראה היו שייכים לאתר בנייה. בשלב כלשהו, הגיע הקבלן/מנהל האתר, והחבר הנ"ל של בני ברח ברגליו, בהותירו את האופניים בשטח. מאז, לא ראינו אותם יותר…

אני מבין, שע"פ דין כנראה אין הוא או אביו חייבים לשלם לנו דבר, היות שהוא קטן.
בכל זאת, האבא אמר לי, שמצד חינוך הילד, הוא כן רוצה לשלם לנו על האופניים, וביקש ממנו לומר לו כמה הם היו שווים.

איך אני מודד/מעריך כזה דבר?
(כאמור, מדובר באופניים משומשים, שהיו בשימוש כבר כמה שנים, וכן לא היו שלמים – למשל, חסר פדל)

תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

להערכתי לא יותר מ-15% מעלות אופניים חדשים כאלו היום.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 1 עמוד 4.