פיצוי על ביטול ברית מילה עקב חום שעלה לפתע

שלום רב ראשית רצוני להודות לכם על קיום אתר זה ועל זיכוי הרבים אשריכים ויישר כח
מעשה היה עם חברי וכך היה נולד לו בן במז"ט ומיד למחרת מיהר לקבוע אולם ליום הברית ותפס את האולם בתאריך המיוחל ע"י סיכום דברים עם בעל האולם כולל סגירה על התפריט והנה ביום הברית עלח הבוקר מדדנו לו חום הזעקנו רופא ואמר שלעת עתה אין לקיים את הברית מיד התקשרנו לאולם לבטל את האירוע בטענה כמובן שאין אפשרות לקיים את הברית
אך בעל האולם נענה וביקש פיצויים על שהוא קנה את האוכל ובכלל על ביטול האירוע
יצוין שמדובר באולם הכולל קייטרינג כך שהאוכל אינו נזרק וכן יצוין שלא התחילו בהכנת האוכל
יישר כח

תשובה:

שלום רב,

קשה לחייב במקרה כזה, וכדאי לברר את המציאות מה מקובל במקרים אלו, או שראוי להתפשר. שניהם יודעים או לא יודעים אותו הדבר שעלול להיות דחיה כזו. ומבואר בסי' שלד שבמקרה כזה הדין הוא המוציא מחבירו עליו הראיה.

שבת שלום

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לגבי הקייטרינג ייתכן שאין בזה דין שכירות פועלים, אלא הזמנה לשם קנייה שהחיוב הוא מדינא דגרמי בלבד, מה שאין במקרה של אונס וכל שכן לא במקרה זה שעדיין לא התחילו לבשל. עיין שו"ע חו"מ סי' שלג סעיף ח ובספר משפט שלמה ח"ב נתיב כ באריכות.

  2. שלג הוא דבר ששני הצדדים יכולים לדעת בשווה ולכן הכלל הוא שהמוציא מחבירו עליו היה להתנות והמזמין או השוכר פטורים.