מי תפר את בגדי הכהנים

מי התופרת בבית המקדש שתפרה את בגדי הכהונה?

תשובה:

מסתבר שהם היו תופרים ולא תופרות… בפסוק כתוב שאת כולם עשו בצלאל בן אורי וכל "חכמי לב". מעבר לשניהם אני לא יודע מי הם היו, ואם מופיע במקום כשלהו איזכור מי הם.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. רמב"ם הלכות כלי המקדש פרק ז הלכה כ: זה הממונה על מעשה בגדי כהונה עוסק בהכנת בגדי כהנים הדיוטים ובגדי כ"ג ובאריגתן ומתחת ידו נעשה הכל ולשכה היתה לו במקדש.
    השגת הראב"ד: ומתחת ידו נעשה. א"א אומר אני שהוא פינחס המלביש.