מוטב יהיו שוגגים בפגם הברית

שלום וברכה רציתי לדעת אם הדין של מוטב יהיו שוגגים ואל יהיו מזידים תופס גם לגבי העבירה הכי קשה בתורה הוצאת זרע לבטלה..? לגבי אדם שבא ממשפחה דתית אבל לא יודע את החומרה של הדבר, כי זה לא כתוב מפורש בתורה והבנאדם סיפר לי שהוא נופל בזה וביקש עזרה.. השאלה אם צריך להסביר לו כמה שזה אסור וחמור בעיניי ה׳? אף על פי שאם אני אסביר לו את החומרה יכול להיות שאחר כך הוא ימשיך ליפול וכבר לא יהיה שוגג..? שוב פעם אני שואל כי זה לא מפורש בתורה..מה נכון לעשות? תודה

תשובה:

שלום רב,

בודאי שיש לומר לו את החומרא. וזאת משתי סיבות. האחד, הרי הוא יודע שזה אסור, לכל היותר אינו מודע לחומרת העבירה. ואדרבה אם הוא ידע את חומרת העבירה, יתכן מאד שהוא יטפל בעצמו כדי שימנע מכך. בנוסף, הכלל הזה של מוטב שיהיו שוגגים ואל יהיו מזידים נאמר רק באופן שלעמים כדאי שלא לומר למישהו משהו. אבל אם הוא שואל, בודאי שצריך לומר לו את האמת ולא להטעות אותו.

בהצלחה