מניעת הריון לפני מצוות פריה ורביה

שלום רב.,

אני בת 26, אחרי לידה שנייה. יש לי 2 בנות. הלידה השנייה הייתה לפני כ-4 חודשים. אני לומדת במכללה, אני לקראת סיום שנה שנייה, שנה הבאה בעז"ה אני אסיים את לימודיי. קשה לי מאוד לשלב את הכל, מה גם שבעלי הוא המפרנס העיקרי ולכן אני נעדרת הרבה מהמכללה ולומדת הרבה לבד. השנה ב"ה לא היו לי הרבה קורסים לכן הסתדרתי, אך שנה הבאה תהיה עמוסה יותר ואני לא יוכל להעדר הרבה מהמכללה. אני מטפלת בבנותיי כמעט לבד כי בעלי עובד הרבה שעות. האם אני יכולה לקבל היתר מניעת הריון למשך שנה וחצי מהלידה כדי להקל עליי. תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

למעשה צריכים לדעת שכל עוד הבעל לא קיים מצוות פריה ורביה (ע"י בן ובת), הרבה יותר קשה להתיר מניעת היריון. אכן, בתוך שנתיים ללידה זה קצת יותר קל. וכפי שאמרו חז"ל בנדה יב, ג' נשים משמשות במוך. ואחת מהן היא מינקת – בשביל שלא תכנס להיריון, אלא ששם מדובר רק באופן שהיא אכן מניקה. אחרת, הסיבה "כדי שלא תגמול בנה". בכל אופן, בתוך כ"ד חודש (שנתיים), זה קצת יותר קל. וראה עוד עזר בקודש סי' עו ד"ה עוד מצאתי. לכן כדאי לפנות לרב ולהתייעץ אינו.

בהצלחה